Over Ons


Ron Smeets al meer als 30 jaar internationaal dressuur ruiter. Hij is eigenaar, ruiter en trainer op zijn eigen dressuur stal in Hulsberg, Zuid-Limburg.

 

Ron's wedstrijd carrière begon toen hij als 14 jarige onder begeleiding van Sjef Janssen (Internationaal trainer en partner van Anky van Grunsven) kwam. Bij Sjef heeft Ron 15 jaar lang gelest en de laatste jaren ook samen met Sjef paarden afgericht voor wedstrijden en de verkoop. Hierna heeft Ron zijn opleiding vervolgt bij onder andere Bert Rutten, Henk van Bergen, Jo Willems, Jacques van der Harst en Raphael Heiligers.

 

Ron heeft meerdere titels behaald zowel nationaal als internationaal als Young Rider en later ook bij de Senioren.

Ron als 18 jarige na het behalen van zijn eerste titel Nederlands Kampioen in 1985

Ron als 18 jarige bij de Young Riders op een van de paarden waarmee hij Nederland internationaal heeft verdedigd.


Inmiddels heeft Ron heeft vele paarden afgericht tot en met Grand Prix niveau, veel van deze paarden zijn verkocht voordat hij ze op concours kon worden uitgebracht, maar toch heeft hij inmiddels meer dan 10 paarden succesvol Lichte Tour gestart en met meerdere paarden Grand Prix gestart. Op dit moment brengt hij nieuwe paarden uit vanaf het ZZ Niveau om ze vanaf daar verder voor te bereiden op het internationale niveau.

Ron succesvol op wedstrijd in 2017

Het Team